ReMusica Festival

ReMusica Festival: Ndërhyrja e Ambasadores së Republikës së Kosovës në Itali, Sh.S. Znj. Lendita Haxhitasim, në Dhomën e Deputetëve (Pallatin Montecitorio)

Kënaqësi kur puna jonë, tashmë 20 vjeçare çmohet dhe vlerësohet! Falenderojmë Ambasadoren e Republikës së Kosovës në Itali, Znj. Lendita Haxhitasim e cila në Dhomën e Deputetëve (Pallatin Montecitorio) në Itali, shpalosi dhe prezantoi arritjet e punës sonë dhe të kolegëve tanë. Momente si këto, janë shtytje që të vazhdojmë[…]

Përfundon Edicioni 19 i Festivalit ReMusica duke e shënuar 250 vjetorin e mjeshtrit L.V. Beethoven me MINGUET STRING QUARTET

(English below) Koncerti i fundit i Festivalit Ndërkombëtar të Prishtinës ReMusica na ofroi një interpretim madhështor të një programi heterogjen nga Minguet String Quartet. Kuarteti gjerman u themelua në vitin 1988 dhe interpretoi pothuajse kudo në botë, repertori i tyre është kryesisht klasik-romantik por gjithastu eksploron edhe muzikën bashkëkohore. Emri[…]

ART NË ART | Jérémy Jouve & Pierre Fouchenneret në ReMusica Festival 2020

(english below) Skenografia e mrekullueshme e koncertit do të ishte arsye e mjaftueshme për t’u ulur dhe për të shijuar koncertin, por nëse performuesit janë ata siç ishin : Jérémy Jouve (kitarë) dhe Pierre Fouchenneret (violinë) kombinimi është edhe më i përsosur. Koncerti u luajt në Paris, në Muzeun Kombëtar ‘Jean-Jacques[…]

THE FRENCH TOUCH

“There is no theory. You have only to listen. Pleasure is the law. I love music passionately. And because l love it, I try to free it from barren traditions that stifle it.” (Claude Debussy) We should base our listening of the concert on the words of the great french[…]

Një fotografi sa një mijë fjalë! | A picture worth a thousand words!

Mbrëmë teksa ndodhte koncerti i artistëve nga Kosova: Besa Llugiqi dhe Misbah Kaçamaku, në kuadër të ReMusica Festival, pranuan nje fotografi me një mesazh “Edhe COVID19, luftohet më lehtë me muzikë të mirë e artistë fantastik!” Është fjala për fotografinë e Dr. Sylejman Krasniqi, radiolog në Spitalin Rajonal të Prizrenit,[…]

Festivali ReMusica i bashkohet iniciativës “Festivals for Compassions” dhe solidarizohet me 53 Festivale të tjera Evropiane, në kohë të korona virusit

Me nismën e titulluar Festivals for Compassions, festivalet rreth Evropës solidarizohen në këtë kohë të Korona virusit duke prezantaur dhe e futur në programet e tyre, veprën e kompozitorës greke-holandeze Calliope Tsoupaki e cila zyrtarisht mban titullin “Kompozitorja e Holandës”. Secili Festival do të zgjedhë artistët përfaqësues të cilët do[…]

EDITORIAL | ReMusica Festival Special TV & ONLINE EDITION – RISE

EDITORIAL ReMusica Festival | SPECIAL EDITION 19 “RISE” Në përpjekjet që të dilet nga kjo gjendje në të cilën gjendet njerëzimi, në horizont shfaqet shpresa si filozofi shumë e hollë e jetës – shpresa e gëzimit, shpresa e lumturisë, shpresa e këngës, shpresa për jetë. Ajo shfaqet mu atëherë kur[…]

REMUSICA KËTË VIT DO TË FRYMOJË SHQIP NË SALLAT KONCERTALE PRESTIGJIOZE SI AJO E HET CONCERTGEBOUW AMSTERDAM, LORELY SAAL, VJENË DHE TË TJERA.

Që ta mbajmë edhe ndonjë ditë sekretin, tashmë publik, të artistëve pjesëmarrës të ReMusica-s që do paraqiten në mediumet kosovare, sot po i shpalosim sallat në të cilat do performohet enkas për publikun tonë. Thelbësore është të permendet që falë fizionomisë së ndërtuar ndër vite, në ato salla do të[…]

Përfaqësimi i krijimtarisë së kompozitorëve shqiptarë në REMUSICA ndër vite

Një ndër karakteristikat kryesore të Festivalit ReMusica ka qenë dhe mbetet përfaqësimi i krijimtarisë së kompozitorëve shqiptarë, mu për këtë festivalin ReMusica shpeshëherë e kanë karakterizuar si “festival kompozitorial”. Prezentimin e krijmtarisë tonë në një konkurencë të denjë ndërkombëtare e kemi konsideruar si shansë të mirë për kompozitorët që krijimtarinë[…]