ReMusica Festival - Festivali Nderkombetar i Prishtines

FRYMË SHQIPTARE

𝑉𝑒𝑝𝑟𝑎 𝑝𝑖𝑎𝑛𝑖𝑠𝑡𝑖𝑘𝑒 𝑠ℎ𝑞𝑖𝑝𝑡𝑎𝑟𝑒MERITA REXHA TËRSHANA piano >> 15.09 (e mërkurë) >> 20:00>> www.remusicafestival.com/live 𝑃𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚: 𝑇𝑜𝑛𝑖𝑛 𝐻𝑎𝑟𝑎𝑝𝑖, 𝐶𝑒𝑠𝑘 𝑍𝑎𝑑𝑒𝑗𝑎 , 𝐾𝑜𝑧𝑚𝑎 𝐿𝑎𝑟𝑎, 𝑅𝑎𝑓𝑒𝑡 𝑅𝑢𝑑𝑖, 𝐴𝑙𝑒𝑘𝑠𝑎𝑛𝑑𝑒𝑟 𝑃𝑒𝑐̧𝑖, 𝐹𝑎ℎ𝑟𝑖 𝐵𝑒𝑞𝑖𝑟𝑖, 𝐿𝑖𝑚𝑜𝑠 𝐷𝑖𝑧𝑑𝑎𝑟𝑖, 𝐸𝑟𝑠𝑎𝑛 𝐽𝑎𝑛𝑢𝑧𝑖

ReMusica Festival: Ndërhyrja e Ambasadores së Republikës së Kosovës në Itali, Sh.S. Znj. Lendita Haxhitasim, në Dhomën e Deputetëve (Pallatin Montecitorio)

Kënaqësi kur puna jonë, tashmë 20 vjeçare çmohet dhe vlerësohet! Falenderojmë Ambasadoren e Republikës së Kosovës në Itali, Znj. Lendita Haxhitasim e cila në Dhomën e Deputetëve (Pallatin Montecitorio) në Itali, shpalosi dhe prezantoi arritjet e punës sonë dhe të kolegëve tanë. Momente si këto, janë shtytje që të vazhdojmë[…]

Përfundon Edicioni 19 i Festivalit ReMusica duke e shënuar 250 vjetorin e mjeshtrit L.V. Beethoven me MINGUET STRING QUARTET

(English below) Koncerti i fundit i Festivalit Ndërkombëtar të Prishtinës ReMusica na ofroi një interpretim madhështor të një programi heterogjen nga Minguet String Quartet. Kuarteti gjerman u themelua në vitin 1988 dhe interpretoi pothuajse kudo në botë, repertori i tyre është kryesisht klasik-romantik por gjithastu eksploron edhe muzikën bashkëkohore. Emri[…]

ART NË ART | Jérémy Jouve & Pierre Fouchenneret në ReMusica Festival 2020

(english below) Skenografia e mrekullueshme e koncertit do të ishte arsye e mjaftueshme për t’u ulur dhe për të shijuar koncertin, por nëse performuesit janë ata siç ishin : Jérémy Jouve (kitarë) dhe Pierre Fouchenneret (violinë) kombinimi është edhe më i përsosur. Koncerti u luajt në Paris, në Muzeun Kombëtar ‘Jean-Jacques[…]

THE FRENCH TOUCH

“There is no theory. You have only to listen. Pleasure is the law. I love music passionately. And because l love it, I try to free it from barren traditions that stifle it.” (Claude Debussy) We should base our listening of the concert on the words of the great french[…]