ReMusica Festival

 ReMusica Festival 2023 PROGRAM REVEAL

PROGRAM REVEAL  3-23 May 2023, Prishtina (Kosovo) ReMusica Festival 2023 PROGRAM REVEAL  3-23 May 2023, Prishtina (Kosovo) Get ready for twenty days of rich musical experience with a program featuring everything from classical music masterpieces to innovative new performances, internationally renowned artists to local talents, and older to younger generations.[…]

Opening night: ReMusica Festival 2023

We’re thrilled to raise the curtain on ReMusica’s 22nd edition. The innovative and virtuosic Calefax Reed Quintet from the Netherlands will do the honor of opening our festival on 3 May 2023 in Red Hall, Prishtinë. Stay tuned for more information on the program of our 22nd edition! And don’t[…]

INHALE • EXHALE: ReMusica Festival – Edicioni XXII Edition

Take a deep breath. Hold it for a while. From the same depth, we invite you to reflect on the things crucial to maintaining our mental health and well-being. Now, exhale. The 22nd edition of the ReMusica International Music Festival reminds us how important it is to take care of[…]

ReMusica merr certifikatë për kompensimin e 30 ton te emetimeve të dioksidit te karbonit duke mbjellë 100 pemë në pyllin Evropian të Festivaleve

European Festivals Forest is taking shape. We are happy to share with you that  the first saplings will be planted on 9 May in cooperation with the Icelandic Forest Service. The Festivals Forest is a carbon sequestration project. It celebrates the power and creativity of the festivals industry coming together[…]

ReMusica Festival joins forces in a European project to build a new forest in Iceland, called the European Festivals Forest. 

ReMusica Festival together with European Festivals such as STROOM (BE), Walden Festival (BE), Schiermonnikoog Festival (NL), Festivaletteratura (IT) and Wonderfeel (NL) donated a hectare of trees that will be planted near Reykjavík – a new forest in Iceland , called the European Festivals Forest.  The Festivals Forest is a carbon sequestration[…]

ReMusica Festival 2022 | THE SOUND OF CHANGE

ReMusica Festival l  Edicioni 21 Edition 05 > 13.04.2022 THE SOUND OF CHANGE Prishtine, Kosovë Edicioni i 21-të i Festivalit ReMusica “THE SOUND OF CHANGE” trajton temën e ndryshimeve klimatike dhe bën thirrje për ndërgjegjësim tek publiku për veprim klimatik. E gjithë kjo, është reflektuar në programin e sivjemë, duke[…]

Special EFFE label 2021: ReMusica Festival has received the “Badge of Invention” and has been named a “Remarkable Arts Festival”

We are delighted to announce that ReMusica Festival has received the “Badge of Invention” and has been named a “Remarkable Arts Festival” from EFFE Label 2021 and European Festivals Association (EFA), alongside other great festivals around Europe. We would like to express our deepest acknowledgments to every performer who has[…]

Sonte / Tonight: ELIZABETHAN MELANCHOLY

Sonte në ReMusica sjellim melankolinë angleze përmes perlave të kompozitorit dhe lutistit John Dowland. Koncerti “ELIZABETHAN MELANCHOLY – MELANKOLI ELIZABETIANE” do të udhëhiqet nga dy artiste nga Kosova, të cilat bashkë do të sjellin magjinë e muzikës së epokës elizabetiane. Duke mos harruar edhe dy pjesë të muzikës sonë burimore[…]

MIKRO MAKRO The Transforming Space with Holger Maik Mertin

Vendos dhe përjeto hapësirën! Artisti gjerman i Performancës dhe tingullit Holger Maik Mertin i shmanget përdorimit të instrumenteve “normale”. Në vend të kësaj arkitektura dhe akustika e ndërtesës së Termokiss bëhet instrument.Në këtë shfaqje, Mertin lundron në mënyrë stilistike mes fushave të artit të tingullor ”unplugged”dhe performancës, vallëzimit bashkëkohor dhe[…]

Sopranoja Elbenita Kajtazi e ftuar në emisionin Mirëmengjesi Kosovë

Sopranoja Elbenita Kajtazi sot ishte e ftuar në kuadër të emisionit Mirëmengjesi Kosovë, ku shpalosi eksperiencën e saj si dhe detaje nga koncerti i hapjes së Edicionit të 20-të, Edicionit jubilar të Festivalit ReMusica ditë më parë. Intervistën e saj, mund ta ndiqni më poshtë. Faleminderit RTK! https://www.youtube.com/watch?v=xRt3U5nKeRk