ReMusica Festival

Tirana Basson Quartet

  • Date: May 8, 2023
  • Time: 20:00
  • Location Prishtinë, Kosovë
  • Venue: Kisha katolike "Shën Ndou" | Catholic Church "St. Anthony"

Concert

TIRANA BASSON QUARTET

ORGES MALAJ
SADIK MËNIKU
ERALD IBRALIU
BRUNO GJEÇI
LISEN MALAJ

Program

Manuel Martinez
Tango for 3 Bassoons

J.Manookian
La Cumparsita 
Oblivion

S.Prokofiev
Humoristisches Scherzo

J.S.Zamecnik
Lapetite Coquette

M. Penella
El Gato Montes

Lum Halabaku
Burglars at the door (premiere)
Ujana Këpuska – flaut, Xhovana Marku – oboa, Fisnik Shkodra – klarinetë, Belinda Mehana – fagot, Adea Mala – korno

P.I.Tchaikovsky
Jazz for 3 Bassoons
për 3 fagotë / for 3 bassoons

J.Offenbach
Can-Can

G.Bizet
Carmen Overture

J. Strauss
Tritsch Tratsch Polka

D. Schostakovitch
Jazz Suite Walts No.2

G. Verdi
La Traviata

Tonin Rota
Jepma Mollën

Ismail Mehmeti
Kërciti Pushka

Çesk Zadeja
Shkon Djali Tërmal

Kristo Kono (arr. Isak Shehu)
Kur jemi bashke ne të dy

J. Strauss
Radetsky

Guest artists: Lum Halabaku, Ujana Këpuska, Xhovana Marku, Fisnik Shkodra, Belinda Mehana, Adea Mala

About

Tirana Bassoon Quartet
Është themeluar në vitin 2016, me iniciativë të fagotistit Orges Malaj, pedagog i klasës së fagotit në Universitetin e Arteve në Tiranë.
Tirana Bassoon Quartet përbëhet nga fagotistët më me zë të skenës muzikore shqiptare:  Sadik Mëniku – fagotist pranë Orkestrës së Teatrit Kombëtar të Operas, Baletit në Tiranë; Erald Ibraliu dhe Bruno Gjeçi, fagotistë të parë dhe i dytë pranë Orkestrës Simfonike të Forcave të Armatosura Tiranë, Lisen Malaj, bashkëpunëtor i rregullt i Orkestrës Simfonike të Teatrit të Operas dhe Baletit Tiranë, dhe fagotist i parë në Orkestrën Simfonike të Radio Televizionit Shqiptar.
Ansambli karakterizohet nga loja virtuoze dhe programi i gjerë duke filluar nga muzika klasike e deri tek krijimtaria moderne, dhe fokusi i tyre drejt promovimit të autorëve shqiptarë. 

Ansambli vjen me nje program atraktiv para publikut të Prishtinës, e veprat më me zë të kompozitorëve të mëdhenj botërorë si: Tchaikovsky, Verdi, Shostakovich, Strauss, Offenbach, Bizet, Piazzolla, e deri tek veprat e autorëve shqiptarë, përfshirë premierën e kompozitorit te ri kosovar, Lum Halabaku.

 

Tirana Bassoon Quartet
Founded in 2016 with the initiative of the bassoonist Orges Malaj, teacher of the bassoon class at the University of Arts in Tirana, Tirana Bassoon Quartet consists of most prominent bassoonists of the Albanian musical scene: Sadik Mêniku, bassoonist at the Orchestra of the National Opera and Ballet Theater in Tirana; Erald Ibraliu and Bruno Gjeçi, first and second bassoonists at the Tirana Armed Forces Symphony Orchestra, Lisen Malaj, regular collaborations with the Tirana Opera and Ballet Theater Symphony Orchestra, and the first bassoonist with the Symphony Orchestra of the Albanian Radio and Television.
The ensemble is characterized with their virtuoso playing and the wide program ranging from classical music to modern creativity, and the promotion of Albanian authors.

Tirana Bassoon Quartet comes with an attractive program for the audience of Pristina. With the most prominent works of the world’s great composers such as: Tchaikovsky, Verdi, Shostakovich, Strauss, Offenbach, Bizet, Piazzolla and even the works of Albanian authors, including the premiere of the young composer Lum Halabaku.