ReMusica Festival

ReNEW: Young Composers & Wind Ensembles

  • Date: May 11, 2023
  • Time: 18:00
  • Location Prishtinë, Kosovë
  • Venue: Kisha katolike "Shën Ndou" | Catholic Church "St. Anthony"

Concert

RENEW: YOUNG COMPOSERS & WIND ENSEMBLES

Kuarteti i klarinetëve Clarinet Quartet “Lorenc Antoni”
Megi Rexhepi, Orges Thaçi, Eriona Shabani, Adis Kurtaj

Kuarteti i klarinetëve Clarinet Quartet “4clariSonore”
Ardit Ibrahimi, Blendi Axhillari, Fisnik Shkodra, Jon Rrecaj

Kuarteti i flautave Flute Quartet
Yllka Simnica, Alba Basha, Elda Meka, Ujana Këpuska

Program

Fjolla Gashi, Leutrim Sahiti, Lum Halabaku, Ersan Januzi, Dea Ahma, Leart Sejdijaj

About

Programi ReNew (Skena e Re) i cili është pjesë e ReMusica-s ndër vite, dhe dikur i njohur si Podium i Hapur dhe Skena e Re, sivjet i dedikohet artistëve, kompozitorëve dhe instrumentistëve të rinj vendas. Në të, hapat e parë si krijues i kanë bërë e tërë plejada e re e artistëve të talentuar kosovarë, në radhë të parë kompozitorët e rinj.
Meqë këtë vit tema e edicionit XXII të ReMusica-s është INHALE EXHALE, ky segment i dedikohet krijimatarisë për instrumente me frymë dhe muzikës vokale, duke përfshirë tre ansamble frymore vendore dhe, para se gjithash, kompozitorëve të rinj nga Kosova.
Në programin e ReNew kët vit do të paraqiten: Ansambli i klarinetëve Clarinet Ensemble “4clariSonore” me anëtarët Ardit Ibrahimi, Blendi Axhillari, Fisnik Shkodra, Jon Rrecaj; Kuarteti “Lorenc Antoni”; Ansambli i klarinetëve Clarinet Ensemble “Lorenc Antoni” i përbërë nga Megi Rexhepi, Orges Thaçi, Eriona Shabani, Adis Kurtaj; Ansambli i flautave Flute Ensemble i përbërë nga Yllka Simnica, Alba Basha, Elda Meka, Ujana Këpuska, përderisa në fokus do t’jenë gjenerata e re e kompozitorëve tanë të talentuar: Fjolla Gashi, Dea Ahma, Leutrim Sahiti, Lum Halabaku, Ersan Januzi, Leart Sejdiaj me 6 vepra premierë.

____

The ReNew (New Stage) program which has been part of ReMusica for years, and formerly known as Open Podium and New Stage, this year is dedicated to young local artists, composers and instrumentalists. This stage served for years for the promotion of a whole new constellation of talented Kosovar artists, primarily young composers.
Since this year the theme of the XXII edition of ReMusica is INHALE EXHALE, this segment is fully dedicated to works for wind instruments and vocal music, including three local wind ensembles: Clarinet Ensemble Clarinet Ensemble “4clariSonore” with members Ardit Ibrahimi, Blendi Axhillari, Fisnik Shkodra, Jon Rrecaj; Quartet “Lorenc Antoni”; Clarinet Ensemble Clarinet Ensemble “Lorenc Antoni” consisting of Megi Rexhepi, Orges Thaçi, Eriona Shabani, Adis Kurtaj; Flute Ensemble Flute Ensemble consisting of Yllka Simnica, Alba Basha, Elda Meka, Ujana Kępuska, while the focus will be on our young talented composers: Fjolla Gashi, Dea Ahma, Leutrim Sahiti, Lum Halabaku, Ersan Januzi, Leart Sejdiaj with 6 new compositions –  premieres.