ReMusica Festival

Siparantum Choir

  • Date: May 16, 2023
  • Time: 20:00
  • Location Prishtinë, Kosovë
  • Venue: Kisha katolike "Shën Ndou" | Catholic Church "St. Anthony"

Concert

SIPARANTUM CHOIR
MEMLI KELMENDI
dirigjent conductor

 

Program

Katerina Gimon
Fire
Fidan Strumcaku, Bass Drum

J.S. Bach / Arr.Rhonda Sandberg
Come sweet death 

Lorenc Anton
Mirëmbrama 

Anna Gavrilets
Molitva (Prayer)
Fiona Shabani, solo

Vasil S. Tole
Hajde, Hajde
(world premiere)

Memli Kelmendi
The elegy for the corona victims (world premiere)
(for alto, baritone, magnetic tape, and mixed choir)
Lyrics: Shqipe Malushi
Donika Rushiti, alto
Shaban Behrama, baritonj

Ēriks Ešenvalds
My Song
Agron Shujaku, piano

Baki Jashari
Pakëz në ëndërr, pakëz në zhgëndërr

Rexho Mulliqi
Nji lule
Kaltrina Miftari, soprano

Kurt Bikkembergs
Listen
Denita Dedushaj, piano
Rizah Jahaj, Shaman Drum

Memli Kelmendi
Pax

Rafet Rudi
Xhike Loke
Jakub Neske
Mironczarnia  

Jēkabs Jančevskis
Atsalums
Edina Pllana, soprano
Fidan Strumcaku, Bass Drum


About

Kori Siparantum është kori më me zë në skenën e muzikës kosovare. Siparantum fitoi Pllakën e Artë në Festivalin Ndërkombëtar të Koreve “The Golden Lime of Tuhelj”, Kroaci (2021), dhe u vlerësua me pikë maksimale (98,33). Nga pjesëmarrja në konkursin më të madh koral në botë, “World Choir Games” (2021), kori fitoi kategorinë “Musica Contemporanea” dhe dy diploma të arta. Kori Siparantum mori pjesë në “European Music Festival for Young People” (Belgjikë) dhe fitoi çmimin e parë në Kategorinë F dhe G. Kori së fundmi fitoi Kategorinë A1 – Koret me zëra të përzier – Niveli i vështirësisë I, dhe Diplomën e Artë në Lisbon Sings, Portugali, dhe poashtu Diplomën e Argjentëi në kategorinë e muzikës sakrale. Kori Siparantum ka bashkëpunuar me dirigjentë të njohur si Simon Carrington, Ēriks Ešenvalds, Mihaly Zeke, Mia Makaroff, William Bennett, Christian Bahrens, Josip degl’ Ivellio, Borjana Velichkova, Sofia Goldasi, Oliver Rudin, Pedro Teixeira.

Kori ka performuar në sallat më të rëndësishme të muzikës në botë, si: Berliner Philharmoniker (Gjermani), Queen Elisabeth Hall (Belgjikë), Hrvatski Glazbeni Zavod (Kroaci) etj. Kori është pjesë e World Ranking List në mesin e top 500 koreve më të mira në botë.

Memli Kelmendi – studimet pasuniversitare për dirigjim (vokal dhe instrumental) i ka përfunduar në Prishtinë, dhe kompozicion, roduksion muzikor, inxhinieri e tonit në Maqedoninë e Veriut. Aktualisht vazhdon studimet e doktoraturës në drejtimin koral në Sh. Kirili dhe Metodi në Shkup. Memli është anëtar i Këshillit të Koreve Botërore (WCC) – INTERKULTUR, ku përfaqëson Kosovën për herë të parë. Atij iu besua funksioni i Ambasadorit Kombëtar të Kosovës në INTERNATIONAL FEDERATION OF CHORAL CONDUCTORS (ICCF). Kompozimet e tij më të njohura janë Agnus Dei, Ater Umbra, Silentium Est Pax, Pax, Renuo, Dies Lunae etj. Ai njihet edhe si kompozitor filmi. Si kompozitor dhe dirigjent, ai ka interpretuar në shumë vende të botës, si Charleston, New Jersey, New York, Los Angeles, California, Florida, Chicago, Republika Çeke, Gjermani, Finlandë, Spanjë, Portugali, Itali, Rumani, Filipinet, Kili, Argjentina, MB – Londër, Francë, Austri, Kroaci, Slloveni, Zvicër, Bosnjë, Turqi, Belgjikë, Maqedoni e Veriut, Shqipëri, Kosovë etj.

____

Siparantum Choir is the most prominent choir in Kosovo’s musical scene . Siparantum won “Golden Plaque” at the International Choir Festival “The Golden Lime of Tuhelj,”Croatia (2021), and was rated with maximum points (98,33). In its participation in the largest choral competition in the world, “World Choir Games” (2021), the Choir won the category “Musica Contemporanea” and two gold diplomas. Siparantum Choir participated in the “European Music Festival for Young People” (Belgium) and won the first prize in Category F and G (Pennant Categories). The choir recently won Category A1 – Choirs of Mixed Voices – Difficulty Level I, the Golden Diploma in Lisbon Sings, Portugal, and the Silver Diploma in Sacred Music Category.  The Siparantum Choir has collaborated with famous conductors such as Simon Carrington, Ēriks Ešenvalds, Mihaly Zeke, Mia Makaroff, William Bennett, Christian Bahrens, Josip degl’ Ivellio, Borjana Velichkova, Sofia Goldasi, Oliver Rudin, Pedro Teixeira, etc.

The choir has performed in acclaimed music halls in the world, such as Berliner Philharmoniker (Germany), Queen Elisabeth Hall (Belgium), and Hrvatski Glazbeni Zavod (Croatia). The choir is part of the World Ranking List among the top 500 best choirs in the world. 

Memli Kelmendi completed his post-graduate studies for conducting (vocal and instrumental) in Prishtina, and Composition, Music Production, Sound Engineering in North Macedonia. He is currently pursuing his doctoral studies in choral conducting in Sh. Cyril and Methodius in Skopje. Memli is a member of the World Choir Council – INTERKULTUR, representing Kosovo for the first time. He was entrusted with the National Ambassador of Kosovo function in the INTERNATIONAL FEDERATION OF CHORAL CONDUCTORS (ICCF). His most well knowncompositions are Agnus Dei, Ater Umbra, Silentium Est Pax, Pax, Renuo, Dies Lunae, etc. He is also known as a film composer. 

As a composer and conductor, he has performed in many countries of the world, such as Charleston, New Jersey, New York, Los Angeles, California, Florida, Chicago, Czech Republic,
Germany, Finland, Spain, Portugal, Italy, Romania, Philippines, Chile, Argentina, UK – London, France, Austria, Croatia, Slovenia, Switzerland, Bosnia, Turkey, Belgium, North Macedonia, Albania, Kosovo, etc.