ReMusica Festival

RECITAL: ELBENITA KAJTAZI soprano Camille Lemonier piano

  • Date: September 13, 2021
  • Location
  • Venue: WebRemusica


RECITAL: ELBENITA KAJTAZI soprano 

Camille Lemonier piano


________

 

PROGRAM

Rexho Mulliqi (ar. Edon Ramadani)

Nji lule
Edon Ramadani, piano

 

Gjergj Kaçinari (ar. Edon Ramadani)
Vet’ ke mbetë
Edon Ramadani, piano

 

Richard Strauss 

Das Rosenband Op. 36, No 1   

 

Franz Liszt 

Die Loreley   S273 / 2                        

 

Claude Debussy   

Apparition                                                             

La mer est plus belle

Mélodies de Verlaine       

L´ Isle joyeuse  

 

Camille Lemonnier, piano                       

 

Jules Massenet (Manon , Mano)

Je suis encore tout étourdie                                

Adieu notre petite table                                    

Je marche sur tous les chemins … Obéissons  

 

Frédéric Chopin 

Barcarolle Op.60 

Camille Lemonnier, piano 

 

Giacomo Puccini (La Bohéme , Mimi)

Sì, mi chiamano Mimì                        

Donde lieta uscì                 

 

Biografia e ???????? ??????? dhe ??????? ????????

Sopranoja e mirënjohur kosovare ???????? ???????, rikthehet ne Festivalin ReMusica me recital. Ajo është fituese e shumë çmimeve ndërkombëtare, përfshirë “Glyndebourne Opera Cup”, “Riccardo Zandonai Competition”, “Spiros Argiris Sarzana Festival” etj.

Për një periudhë shumë të shkurtër ajo depërtoi në skenat ndërkombëtare përmes paraqitjeve të shkëlqyeshme në Deutsche Oper Berlin, Hamburg State Opera, Teatro Municipal de Santiago, Semperoper Dresden dhe la gjurmë te mëdha në Festivalet si Glyndebourne Festival, Salzburg Festival. Prezenca e saj në teatrot më me nam si ajo e Staatsoper Hamburg, Grand Théâtre de Genève, Opéra National de Bordeaux,Teatro Municipal de Santiago apo Theater Erfurt, u vlerësuan lartë edhe nga mediet botërore. Bashkëpunimet e saj me orkestra janë të shumta, ku veçohen Mozarteum Orchestra Salzburg, Münchner Rundfunkorchester, përfshirë këtu bashkëpunimet me emra si Placido Domingo si dhe me dirigjentë më aktual të skenës ndërkombëtare si Kent Nagano, Zubin Mehta, Donald Runicels. Tani, Elbenita është pjesë e Staatsoper Hamburg ku po zhvillon karrierën e saj si soliste.

Elbenita Kajtazi do të shoqërohet nga pianistja gjermano-franceze ??????? ???????? e cila gjatë karrierës së saj ka performuar në salla prestigjioze si Barbican Hall, Elbphilharmonie në Hamburg, the Bridgewater Hall në Mançester e kështu me radhë. Tani, ajo punon në Staatoper Hamburg në projektin Jules Massenet’s “Manon”.

 

_____

 

The well-known Kosovar soprano Elbenita Kajtazi returns to the ReMusica Festival with a recital. Elbenita is a holder of many international awards, including “Glyndebourne Opera Cup”, “Riccardo Zandonai Competition”, “Spiros Argiris Sarzana Festival” etc.

For a very short period broke through at the international scene through excellent performances at the Deutsche Oper Berlin, Hamburg State Opera, Teatro Municipal de Santiago, Semperoper Dresden and left a big mark on Festivals like the Glyndebourne Festival and the Salzburg Festival. Her presence at the most famous theatres such as the Staatsoper Hamburg, the Grand Théâtre de Genève, the Opéra National de Bordeaux, the Teatro Municipal de Santiago or the Theater Erfurt, were highly praised by the world media. Her collaborations with orchestras are numerous, highlighting the Mozarteum Orchestra Salzburg, Münchner Rundfunkorchester, including here collaborations with prevailing conductors of the international scene such as Kent Nagano. Currently, Elbenita is part of Staatsoper Hamburg where she is developing her career as a soloist.

 

Elbenita Kajtazi will be accompanied by the German-French pianist Camille Lemonier who during her career has performed in prestigious halls such as Barbican Hall, Elbphilharmonie in Hamburg, the Bridgewater Hall in Manchester and so on. Currently, she works at Staatoper Hamburg on Jules Massenet’s “Manon” project.