ReMusica Festival

ELIZABETHAN MELANCHOLY

  • Date: September 20, 2021
  • Location
  • Venue: WebRemusica

ELIZABETHAN MELANCHOLY

TRINGA SADIKU kitarë / guitar

KALTRINA MIFTARI soprano

 

________

 

PROGRAM

Anon

Greensleeves

 

John Dowland

Flow my tears

 

John Dowland

Come again 

 

John Dowland

Can she excuse my wrons 

 

John Dowland

Fantasia no. 7

 

Thomas Campion

Never weather beaten sail 

 

Thomas Campion

My love hath vowed

 

John Dowland

Fine Knacks for ladies

 

John Dowland

I saw my lady weep

 

John Dowland

The frog galliard

 

Popullore (ar. Rafet Rudi)

Dashtnuer  t’u bana / Të gëzojmë se erdh pranvera 

 

Popullore (ar. Rafet Rudi)

Asaman  trendafili çelës

 

Koncerti tematik “Elizabethan Melancholy – Melankoli Elizabetiane”  sjellë melankolinë angleze përmes perlave të kompozitorit dhe lutistit John Dowland..Koncerti do të udhëhiqet nga dy artiste nga Kosova, të cilat bashkë do të sjellin magjinë e muzikës së epokës elizabetiane. Sopranoja Kaltrina Miftari shquhet si soliste e cila ka në fokus interpretimin e muzikes së vjetër Renesansë dhe Barok. Miftari është soliste pranë Filharmonisë se Kosovës dhe anëtare e ansamblit vokal “Dardanicum Cantori”. Si soliste ajo është shumë aktive në skenën kombëtare ashtu edhe në atë ndërkombëtare. Paraqitjet e saja përpos në Kosovë shtrihen edhe në Shqipëri, Maqedoni, Britani të Madhe, Itali etj. Vitet e fundit ajo është e fokusuar në interpretimin e muzikës së vjetër Renesansë dhe Barok. Kaltrina ngjitet në skenën e ReMusicas me Tringa Sadiku, kitariste nga Kosova e cila përpos studimeve të saja me profesorët e kitarës Xhevdet Sahatxhija dhe Drilon Cocaj, ajo punoi dhe mesoi nga kitaristë me nam si Odair Assad, Lukasz Kuropaczewski, Thomas Offerman, Judicael Perroy etj . Sadiku u angazhua dhe pati paraqitje te shumta në si në Kosovë ashtu edhe jashtë saj. Disa ndër to janë: Akademia Gitary Festiwal- Poloni, Festivali i Kitarës në Berlin ,Dam Festival, Festivali ReMusica, Chopin Piano Festivali, Global Musica Fest, Women’s Creativity Festival, dhe më së fundi ajo debutoi si soliste me Filarmoninë e Kosovës.

 

___________________

 

The thematic concert “Elizabethan Melancholy” brings English melancholy through the pearls of composer and lutist John Dowland. The concert will be led by two artists from Kosovo, who together will bring the magic of Elizabethan music era. Soprano Kaltrina Miftari stands out as a soloist who focuses on the interpretation of old Renaissance and Baroque music. Miftari is a soloist with the Kosovo Philharmonic and a member of the vocal ensemble “Dardanicum Cantori”. As a soloist she is very present on the national and international scene. Apart from Kosovo, her appearances extend to Albania, Macedonia, Great Britain, Italy, etc. In recent years she has focused on interpreting old Renaissance and Baroque music. Kaltrina will perform on the stage of ReMusica together with Tringa Sadiku, guitarist from Kosovo who in addition to her studies with guitar professors Xhevdet Sahatxhija and Drilon Cocaj, she worked and studied with renowned guitarists such as Odair Assad, Lukasz Kuropaczewski, Thomas Offerman, Judicael Perroy . Sadiku was engaged and had numerous appearances in both Kosovo and abroad. Some of them are: Gitary Academy Festival – Poland, Guitar Festival in Berlin, Dam Festival, ReMusica Festival, Chopin Piano Festival, Global Musica Fest, Women’s Creativity Festival, and most recently she debuted as a soloist with the Kosovo Philharmonic.