ReMusica - Festivali Ndërkombëtar i Prishtinës

KORI I FILHARMONISË SË KOSOVËS / KOSOVO PHILHARMONIC CHOIR

  • Date: May 30, 2019
  • Time: 20:00
  • Location Prishtina
  • Venue: Amfiteatri i Ri i Biblotekes Universitare

30 Maj May | Amfiteatri i Biblotekës Universitare | 20:00

KORI I FILHARMONISË SË KOSOVËS KOSOVO PHILHARMONIC CHOIR
ORGES MALAJ fagot | bassoon
RAFET RUDI dirigjent | conductor

shenimi i 110 vjetorit të lindjes së kompozitorit Lorenc Antoni dhe 70 vjetori i kompozitorit/dirigjentit Rafet Rudi

PROGRAMI:

Lorenc Antoni
Shkojti cika

Egil Hovland
Agnus Dei
koncert për fagot dhe Kor | concert for Bassoon and Choir

John Leavitt
Missa Festiva

Dafina Zeqiri
Duaj

Endri Sina
Muzg vjeshte

Olivier Messiaen
O sacrum convivium

Stephen Leek
Kondalilla

Jaakko Mäntyjärvi
Pseudo Yoik

Rafet Rudi
In A
për Kor dhe ansambël instrumental | for Choir and ensemble

Adelina Paloja soprano
Kaltrina Miftari soprano
_____

Grupi vokal: Kaltrina Miftari, Selvije Marteti, Shkurte Hykaj, Dea Xhemajli, Donika Rushiti, Safet Berisha, Liridon Sadriu, Granit Musliu, Lirim Thaqi, Endrit Rexhepi, Shqipërimi Isufi, Shaban Behramaj, Nikolla Gjini

Artemida Qarri-Haxhiaj piano
Melos Buza piano
Patris Berisha perkusione percussions
Meriton Zajmi perkusione percussions
Kenan Bytyqi perkusione percussions