ReMusica - Festivali Ndërkombëtar i Prishtinës

NATA HOLANDEZE / DUTCH NIGHT

  • Date: May 26, 2017
  • Time: 20:00
  • Location Prishtina,Kosova
  • Venue: Kisha katolike "Shen Ndou"

Prishtina  International  Festival

REMUSICA 2017

 

26 MAJ

e premte

20:00 Kisha Katolike Shën Ndou

NATA HOLANDEZE / DUTCH NIGHT

Kopodrukcion Muzikë Teatër – BREAKING THE SILENCE

Kuarteti I sakosofonëve “Berlage Saxophone Quartett” & Teatri “Via Berlin”Lars Niederstraßer / Peter Vigh/ Juani Palop / David Cristobal Litago.
Via Berlin prezanton ‘Breaking the Silence’ (Thyerja e Heshtjes), një projekt në bashkëpunim me Berlage Saxophone Quartet. Breaking the Silence zbulon tensionin mes lirisë dhe sigurisë, aventurës dhe sigurisë, artit dhe shtetit, në një tregim dashurie që merr formë në mes të diktaturës.
Performanca muzikore përmbanë veprat e Shostakovich dhe Ligeti, të cilat janë shkruar nën kthetrat e totalitarizmit. Muzika shfaqet si pjesë integrale e produkcionit teatral dhe është përshtatë për kuartet saksofonësh. Për më tepër, produksioni përmbanë kompozime origjinale të altos residente të Berlage Saxophone Quartet, Peter Vigh. Këto kompozime do të paraqitent mes pjesëve të kompozitorëve klasik.